Met een driedaagse teeltsysteem onder LED- verlichting in een volledig daglichtloze klimaatcel is Barendse Freesia erin geslaagd de Freesiateelt naar een hoger plan te tillen. De beeldschone dubbel-witte freesia Freganzia wordt hierin geteelt.

Naast het nieuwe telen wordt door Barendse Freesia op de bedrijfslocatie in 's Gravenzande ook nog 2,6 hectare Freesia's onder glas geteeld. ''De productie in het vroege voorjaar vindt plaats onder 8.500 luxe groeilicht en is bedoeld voor het hogere segment. Ideaal nu Unicum de telersvereniging waarvan wij vanaf 2000 al lid zijn, voornemens is naast het hogere retail segment ook de groothandel meer te willen bontzorgen. 

Barendse freesia in Spanje... Ook buiten de landsgrenzen wordt door Barendse Freesia productie gedraaid. Onder andere in Spanje. ''Hier zijn we zeven jaar geleden terecht gekomen van lelispecialst Otto de Ruiter. Dit loopt boven verwachting goed en de productie groeit gestaag. Ook de afstand vormt geen enkele belemmering, want logistiek is alles supergoed geregeld. 

Samore Flowers Ethiopië... vanuit onze overtuiging dat samenwerking je verder brengt, hebben we naar aanleiding van het Unicum productievraagstuk 2006, samen met een compagnon een knollen productiebedrijf in Ethiopië opgezet onder de bedrijfsnaam Samore Flowers. Alleen was het toenmalige Freesia assortiment hiervoor niet echt geschikt, waardoor we hier zijn doorgeschakeld naar de de teelt van Statice en Alstroemeria. En hoewel de crisisjaren moeilijk waren, hebben we er geen spijt van toch te hebben doorgezet.